home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mercedes fabrika

Troje radnika Mercedesa se upustilo u neobičan, ali i nezakonit poduhvat. Od početka 2020. godine iz fabrike je ukradeno čak stotinu motora s unutrašnjim sagorevanjem i neverovatnih 500 menjača, sve vredno nekoliko miliona evra.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i menjačima primećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati dešavanja u fabrici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagovala.

Kako su nedavno objavili štutgartski javni tužilac i štutgartska policija, ovih dana su uhapšena dvojica muškaraca starosti 52 godine (državljanin Srbije) i 57 godina (državljanin Turske). Kako to učiniti i kako se više od dve godine izvlačiti s ovim kriminalnim delom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je očigledno otkrio prevaru zbog velikog broja delova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga je na kraju dovela do osumnjičenih. Tokom pretrage prostorija u Eslingenu, Štutgartu i u kvartu Švabiš Hal, kao i skladišta u Baknangu, istražioci su uspeli da pronađu detaljne dokaze, uključujući i delove plena.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Mercedesčitanja : 723Komentari