home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Sandero

Radarski automobili, bilo da ih voze službenici za sprovođenje zakona ili zaposleni privatnih firmi ovlašćenih za ovu misiju, odabrani su (između ostalog) da se inkognito uklope u saobraćaj. Zbog toga su to najčešće čak i jeftiniji modeli automobila. Prema novim informacijama, novi automobili su nedavno dodeljeni ovoj službi da bi se proširio i diverzifikovao vozni park i da bi vozila i radari bili teže uočljivi.

Neki modeli koje su do sada koristili samo policajci sada prelaze u ruke privatnih operatera. U Francuskoj je ovo slučaj s dva Volkswagen Golfa VII u Loiretu, dok se čeka na slične modele u Oiseu, Saône-et-Loire, Sommeu, Aisneu, Doubsu i Pas-de-Calaisu. Najnovija generacija Volkswagen Passata, Dacije Sandero i noviji Ford Focusi SW se takođe pojavljuju na spisku novih vozila, navodi Revija HAK.

Automobili s radarom mogu se prepoznati po kameri postavljenoj na njihovu kontrolnu ploču ili po kvadratnom senzoru ugrađenom na zadnjem staklu, elementima koji ostaju diskretni kada se gledaju spolja. Radari na tim vozilima rade autonomno, oni mogu da snimaju tokom vožnje, ali i kada miruju. Trenutno ima oko 400 radarskih automobila, od kojih je oko polovina u rukama privatnih vozača.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Daciačitanja : 447Komentari