home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Focus

Fordova fabrika u Sarluisu u Nemačkoj možda ipak neće prestati da proizvodi automobile 2025. godine.

Iako kompanija planira da zaustavi proizvodnju automobila tamo sredinom ove decenije, navodno razgovara sa nekoliko strana o preuzimanju te fabrike, uključujući kineskog proizvođača automobila BYD.

Anonimni izvori su za Wall Street Journal rekli da će tim najviših Fordovih zvaničnika otputovati u Kinu ovog meseca da bi razgovarali o uslovima potencijalne prodaje. Još nema reči o tome koliko Ford traži za postrojenje, a nijedna strana nije komentarisala izveštaj.

Publikacija upozorava da su pregovori u toku i da dogovor možda neće biti finalizovan. Međutim, ako BYD ne bude kupac, Ford navodno planira da pokuša da proda fabriku nekom drugom. Ford ima oko 15 zainteresovanih strana, uključujući proizvođače i grupe investitora koji su verovatno  zainteresovani za fabriku u nameri da je iznajme.

Ford je otvorio fabriku u Sarluisu 1970. godine, a jedini model koji trenutno silazi sa proizvodnih traka je Focus. Tamo i dalje radi oko 4.600 zaposlenih, ali je planirano da proizvodnja bude okončana 2025. godine. Nemački zvaničnici tvrde da se kompanija obavezala da će zadržati do 700 ljudi i nakon što se proizvodnja automobila završi 2025. koristeći fabriku za izradu neodređenih komponenti.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 279Komentari