home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Andreas Mindt

Andreas Mindt će zameniti Jozefa Kabana u Volkswagenu od 1. februara

Mindta će u Bentleyu zameniti Tobias Suehlmann, koji već nadgleda Bentley odeljenje spoljašnjeg dizajna.

Prema izveštaju Automobilwochea, smenjivanje je rezultat interne reakcije na neke od Kabanovih nedavnih kreacija; jedan od njegovih najnovijih vozila, koncept ID Life iz 2021. je vraćen na redizajn nakon promocije u Minhenu, a kaže se da je generalni direktor VW-a Tomas Šefer tražio da se odloženi Trinity EV redizajnira u formu krosovera.

Kaban je dobio ulogu kreativnog umetničkog direktora u Volkswagenu. Takođe će dizajnirati konceptualna rešenja za mobilnost u VW Group Future Centru u Potsdamu.

Kai Grunitz, član VW-ovog odbora za tehnički razvoj, ističe: „Kao glavni dizajner marke Volkswagen, Jozef Kaban je pokazao da dizajn uključuje više od jednostavnog stilizovanja pojedinačnih modela. Kroz svoj dizajnerski rečnik on je već ostavio trag na čitavom našem asortimanu.“

Andreas Mindt je bio na čelu Bentley dizajna od januara 2021. godine, nakon što je tamo prešao iz Audija, gde je bio odgovoran za Audi Q8 i Audi E-tron, kao i za niz koncepata.

Grunitz je dodao: „Andreas Mindt će oblikovati Volkswagenov dizajnerski jezik u predstojećoj odlučujućoj fazi naše transformacije. Radujem se saradnji sa njim.“

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 211Komentari