home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mustang Mach-E

Ford je pre nekoliko meseci napravio 150.000-ti primerak električnog Mustanga Mach-E (čija proizvodnja je inače počela 2020. godine), a kako bi zadržao interesovanje kupaca i ostvario planiranu prodaju od 130.000 komada tokom 2023., američki proizvođač je u međuvremenu objavio da smanjuje njegovu cenu. 

Smanjenje cena utiče na svaku verziju i varira od 700 dolara do 5.900 dolara. Cena opcije baterije produženog dometa je takođe smanjena sa 8.600 dolara na 7.000 dolara.

„Nećemo nikome ustupiti teren. Proizvodimo više električnih vozila da bismo smanjili vreme čekanja kupaca, nudeći konkurentne cene i radimo na stvaranju iskustva vlasništva koje je bez premca“, rekao je Marin Gjaja, glavni direktor za korisnike, Ford Model e. „Naši kupci su u centru svega što radimo – dok nastavljamo da pravimo uzbudljiva električna vozila, nastavićemo da pomeramo granice kako bismo EV vozila učinili dostupnijim za sve.”

Mustang Mach-E je inače bio treći najprodavaniji električni automobil u SAD u 2022. godini.

Od oktobra 2021. ovaj električni krosover se takođe proizvodi i u Fordovoj fabrici u Čongkingu u Kini.

U 2023. biće dostupan kupcima u ukupno 37 zemalja širom sveta, u odnosu na 22 kada je vozilo prvi put pušteno u prodaju pre dve godine.

Neka od novih tržišta za Mustang Mach-E su Novi Zeland, Brazil i Argentina, kao deo Fordove šire strategije dostizanja godišnje proizvodnje električnih vozila od 600.000 jedinica do kraja 2023. Do 2026. američki proizvođač želi proizvodnju više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 372Komentari