home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
BMW X7 pick-up

Mada je BMW još 2019. godine prikazao unikatni X7 pick-up (na slikama), to ne znači da će Bavarci jednog dana nešto slično ponuditi kupcima.

Šef BMW dizajna Adrian van Hooydonk je u izjavi za medije bio jasan da kamionet nije na vidiku. "To nije očigledno prikladan model za BMW brend. Ne moramo da pratimo svaki trend koji se dešava", rekao je on za BMWBlog. "Ako uđemo u segment, onda želimo da idemo tamo na duge staze. Ono što vidim i smatram zanimljivim je da smo tokom COVID-a videli trend da ljudi žele da provode vreme na otvorenom."

Van Hooydonk je doduše imao da kaže lepe stvari o pick-up vozilima. On navodi da „postaju sofisticiraniji“ i „prefinjeniji“.

Kada je svojevremeno Mercedes u svoju ponudu ubacio i pick-up model X klase (razvijen u saradnji sa Renault-Nissan alijansom, ukinut 2020. godine), otvorilo se pitanje da li će nešto slično možda jednog dana ponuditi i BMW. Iz BMW-a su tada stizale izjave u kojima je navedeno da takva karoserijska varijanta ne pristaje imidžu njihovog brenda odnosno da ne pristaje njihovim genima i kulturi.

U BMW-u su doduše priznali da postoji ogroman potencijal u tom segmentu, ali je napomenuto da nisu spremni na promenu iz statusa proizvođača ultimativnih vozačkih mašina u masovnog proizvođača koji juri potencijal segmenta pick-up vozila.

BMW X7 pick-up

Za nastanak BMW-a X7 pick-up na slikama je inače zaslužna grupa od 12 pripravnika u BMW-u kojima je za realizaciju ovog projekta bilo potrebno 10 meseci.

BMW X7 pick-up

X7 pick-up je u odnosu na regularni X7 dobio potpuno drugačiji zadnji deo (što takođe znači da ima mesta za pet putnika), a budući da su mnogi novi elementi od ugljeničnih vlakana ovo vozilo je za nekih 200 kg lakše od obične X7-ice. Pod prtljažnog prostora je prekriven drvenim panelima, dok dužina korisnog prtljažnog prostora iznosi 2 metra (sa spuštenim vratima prtljažnika).

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 538Komentari