home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Matchbox

Mnogi od nas se još uvek sećaju svog detinjstva i vrlo nam dragih igračaka, malenih metalnih modela automobila. Među njima su Matchbox autići svakako bili jedni od najvernijih i najkvalitetnijih replika različitih marki automobila, bez obzira da li se radi o modelu Aston Martin DB5 ili Fiat 500.

Imati neki od modela Matchboxa nije bila samo stvar dobrog ukusa, već i stvar svojevrsnog prestiža među, najčešće, dečacima. I tako je to već sedam decenija, a kompanija Mattel, koja je ujedno i vlasnik Matchboxa od 1997. te mnogima najpoznatija po lutkicama Barbi, ove godine obeležava 70. godišnjicu ove kultne marke modela automobila.

Da bi to proslavili, marka predstavlja liniju posebnih vozila ograničenog izdanja, odajući počast nasleđu Matchboxa u izmišljanju vrlo detaljnih i realističnih vozila koja su inspirisala generacije dece, a pritom ostala pouzdana marka za kolekcionare.

Slavljenička linija će uključivati posebna vozila za 70. godišnjicu predstavljena u sedam različitih asortimana u liniji Matchbox, a sva u čast platinaste godišnjice s posebnim detaljima od platine. Ovi izbori su kombinacija omiljenih kolekcionarskih vozila i kultnih vozila koja obuhvataju sedam različitih decenija i regija širom sveta, navodi Tportal.hr.

Matchbox

Linija ograničenog izdanja je samo prvi od mnogih načina na koje će Matchbox slaviti, a dodatne najave stižu u julu 2023.

'Uzbuđeni smo što možemo proslaviti 70. godišnjicu Matchboxa i pouzdanog nasleđa koje je ova marka ostavila deci i kolekcionarima širom sveta,' rekao je Roberto Stanichi, viši potpredsednik, globalni šef vozila u Mattelu.

Mattel će slaviti svoju istoriju dok se vozi prema boljoj budućnosti nastavljajući svoju predanost održivosti proizvoda. Da bi podržali ovu obavezu, deo nove kolekcije biće izrađen od recikliranog cinka.

Matchbox

Osim toga, Matchbox je predan integraciji više električnih vozila i ekološki prihvatljivih tema u proizvode s vizijom da sve igračke i ambalažu do 2030. godine izradi od 100 posto recikliranih, reciklirajućih ili bio-baziranih plastičnih materijala.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Matchboxčitanja : 402Komentari