home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac automobili

Početna cena Rimac Nevere je dva miliona evra i već ih je prodato 50, proizvodna hala kampusa u Kerestincu proradiće do kraja godine, a svih 99 Bugatti Mistrala po ceni od pet miliona evra je prodato na neviđeno, neke su od novosti iz Rimac Grupe predstavljene u njihovom proizvodnom pogonu na Jankomiru.

Rimac Grupa okuplja dve kompanije: Bugatti Rimac usmerenu na dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili te Rimac Technology, usmerenu na razvoj i proizvodnju tehnologije i komponenti za vozila automobilskih proizvođača. Ima više od dve hiljade zaposlenih i konsolidovani godišnji prihod od 400 miliona evra. Više od polovine zaposlenih su inženjeri.

Deoničari su im Porsche s 20,4 posto, Mate Rimac 23,4 posto, Softbank 13,6 posto, Neurone 10,5 posto, Hyundai osam posto te drugi investitori s 24,1 posto.

Grupa je prošle kroz nekoliko uspešnih rundi prikupljanja kapitala te je samo od 2017. godine prikupljeno oko 820 miliona evra privatnog kapitala u tri kruga finansiranja, od investitora kao što su Porsche, Hyundai, KIA, Investindustrial, Softbank i Goldman Sachs.

Dobavljač je delova za velike brendove industrije i proizvođač hiperautomobila. Do sada je prikupila više od 850 miliona evra investicija od privatnih investitora iz inostranstva.

Kompanija je u maju 2022. godine procenjena na 2,2 milijarde evra. Ima više od 12 klijenata u auto industriji, a trenutno radi na više od 30 projekata.

Rimac Grupa ima zvanično upisanih sedam svetskih rekorda.

Proizvodna hala kampusa Rimac u Kerestincu bi trebalo da bude gotova do kraja godine. Površine je 75 hiljada kvadrata.

Rimac kampus koji je trenutno u izgradnji je vredan više od 200 miliona evra, na 200.000 kvadrata, koji će takođe biti dom Rimac Technologyja.

Poznato je da su se počele isporučivati i prve Nevere kupcima, prvog serijskog auta Rimca.

“To je naša perjanica”, kažu u Rimcu. Taj auto je razvijen za globalno tržište, homologizovan je i potpuno je novi hiperautomobil.

Do sada je prodata trećina očekivane proizvodnje Nevere, oko 50 auta. Da bi se zadržala ekskluzivnost proizvoda, izradiće ih 150. Neveru prodaje 29 dilera iz celog sveta, koji su zaduženi za njegovu promociju i prodaju.

Najviše Nevera se prodaje u Evropi i u SAD-u. Početna cena je dva miliona evra.

Prošlog leta je predstavljen prvi proizvod u relativno novoj grupaciji – Bugatti Mistral, koji je rasprodat pre nego što je uopšte pokazan javnosti, svih 99 komada.

To pokazuje snagu brenda Bugatti, starog više od 100 godina, koja s brendom Rimac tek treba da se ostvari, smatraju u grupi.

Bugatti Mistral

Kapacitet proizvodnje Rimac Grupe je do 150 auta godišnje (Nevere i Bugattija, od čega će oko 90 biti Bugattiji).

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Rimac / Bugattičitanja : 556Komentari