home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mercedes CLK GTR Roadster

Ovo je jedan od samo šest proizvedenih primeraka Mercedesa CLK GTR Roadster, kabrio verzije spektakularnog supersportiste.

Ovaj model iz 2002. godine je najspektakularniji automobil koji će se prodati najboljem ponuđaču na aukciji koju organizuje RM Sotheby‘s.

Mercedes CLK GTR Roadster

Automobil koji se prodaje na aukciji je treći od šest proizvedenih. Prema podacima aukcijske kuće ima broj šasije 000034, a od kada je proizveden napravio je mizernih 170 kilometara. Tokom 2011. godine ovaj automobil je uvezen u SAD iz Evrope, a tada je imao samo 25 kilometara na brojčaniku, navodi Jutarnji.hr.

Ponovo je prodat 2013. godine, a tada je već bio skupio otprilike 110 kilometara. Ponovo je prodat jednom kolekcionaru iz Velike Britanije 2015. godine, a sada se pojavio u Las Vegasu. Automobil je očigledno stalno u rukama pedantnih kolekcionara i preprodavaca koji paze da se što manje vozi i čekaju priliku kada će ga prodati za veći iznos nego što su dali za njega prilikom kupovine.

Mercedes CLK GTR Roadster

Automobil koji je u svoje vreme bio jedan od najspektakularnijih na tržištu ima 6,9 litarski atmosferski V12 motor koji razvija 630 KS. Osim samog automobila na aukciji se prodaje i set prigodnog prtljaga koji je dizajniran specijalno za ovaj auto.

RM Sotheby‘s procenjuje da će se ovaj automobil prodati za iznos između 10 i 13 miliona dolara čime bi trebalo da postane jedan od najskupljih automobila prodatih ove godine i jedan od najskupljih Mercedesa u istoriji.

Izvor: Jutarnji.hr / Carscoops.com

Foto: RM Sotheby‘s

DOPUNJENO: Automobil je prodat proteklog vikenda na RM Sotheby's aukciji u Las Vegasu, a konačna plaćena cena uključujući sve naknade, iznosi 10.235.000 dolara.čitanja : 375Komentari