home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Alfa Romeo Tonale za italijansku policiju

Novi Alfa Romeo Tonale u bojama Polizia di Stato stigao je na puteve Italije. Model sa sportskim, privlačnim stilom, uskoro će se koristiti u Policijskoj upravi za držanje lokalnih područja pod kontrolom.

Novo policijsko vozilo je simbolično predato Polizia di Stato u Torinu. Događaj je održan u Alfa Romeo Centro Stile, gde su bili prisutni ministar unutrašnjih poslova Matteo Piantedosi, šef policije Vittorio Pisani, izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato i generalni direktor Stellantis Italia Santo Ficili.

Opremljen hibridnim benzinskim motorom od 1500 cm³ od 163 KS, automatskim menjačem sa 7 stepeni, balističkom zaštitom i zaštitom od razbijanja i opremljen tehnologijom 'Mercurio Extended' – kako bi se ubrzale provere tokom rada, model će biti distribuiran u policijskim upravama i glavnim policijskim stanicama, počev od decembra.

Ukupno će se 850 automobila pridružiti floti Polizia di Stato u prvoj polovini 2024., prema Consip konkursu za agencije za saprovođenje zakona 2022., na kojem je pobedio Stellantis.

Alfa Romeo Tonale za italijansku policiju

Istorijsko partnerstvo između Alfa Romea i Polizia di Stato (Državna policija) je započelo 1950-ih sa modelom 1900 Super TI Speciale.

Nakon sporadične i uglavnom službene upotrebe automobila pre Drugog svetskog rata, Alfa Romeo 1900 TI je bio prvi posebno opremljeni automobil koji je preuzela policija.

Partnerstvo se nastavilo u '60-im i '70-im godinama s proizvodnjom kultne Giuliette 1300 i Giulie Super 1600, pa sve do plavo-belih policijskih automobila Alfa Romeo 33 koji su se na italijanskim putevima probili početkom 80-ih, koje su s vremenom zamenili Alfa Romeo 155, 159 i Giulia.

Izvor: Tportal.hr / Alfa Romeočitanja : 349Komentari