home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pored novog modela LEAF EV, Nissan će na domaćem terenu Salona automobila u Tokiju (24.10. – 4.11.2009.) izložiti još jedan model na elektropogon, nazvan Land Glider EV, kao i studiju manjeg MPV-a Roox.

Kao što se odmah vidi, Land Glider EV je malo urbano električno vozilo, veoma pokretljivo i sa mestom za dva putnika, pri čemu je raspored sedenja kao kod motocikla, dakle jedan iza drugog.

Ovo potonje je i razumljivo, budući da je Land Glider širok samo 1100 mm, dok dužina iznosi 3100 mm, visina 1415 mm, a međuosovinsko rastojanje 2180 mm.

Sem toga, vozilo je i veoma lagano (mada se ne navodi konkretna brojka), dok je unutrašnjost uređena u prilično futurističkom stilu.

Drugi podaci za sada nisu poznati, odnosno detalji o snazi, autonomiji i vremenu punjenja litijum-jonskih baterija će biti saopšteni na Salonu u Tokiju. 

Nissan Roox je s druge strane novi MPV model, koji je praktično već spreman za serijsku proizvodnju (kada se to desi, biće ponuđen samo kupcima u Japanu). Kao i kod mnogobrojnih sličnih modela japanskih marki i Roox, uprkos malim spoljašnjim dimenzijama (dužina 3395 mm, širina 1475 mm, visina 1735 mm), nudi prostranu unutrašnjost, u koju je pristupan olakšan i kliznim zadnjim vratima.čitanja : 896Komentari