home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Švajcarski Protoscar je najavio da će na narednom Salonu automobila u Ženevi (4. do 14. mart) predstaviti novu verziju svog elektroautomobila Lampo.

Nazvan prosto Lampo2, ovaj kabriolet raspolaže sa dva elektromotora (jedan napred, drugi pozadi) sa ukupnom snagom od 300kW/408KS i 640 Nm (ranije sa 268KS i 440 Nm), litijum jonskim baterijama (32 kWh, životni vek oko 160.000 km) i autonomijom koja sa jednim punjenjem iznosi oko 200 kilometara.


Ubrzanje ovog dvoseda od 0 do 100 km/h inače traje 5 sekundi, a najveća brzina je 200 km/h.

U odnosu na raniju verziju, Lampo2 se odlikuje i nešto manjom težinom, kao i poboljšanom aerodinamikom.čitanja : 1108Komentari

Originalno, ali toliko ružno da neću moći da spavam.

Autor Stefko 05 Feb 2010, 10:58

Oduvek sam bio misljenja da dizajneri namerno prave automobile koje nisu savrsenog dizajna, to jest proporcija, aerodinamicnosti, elegantnih detalja tj. linija...

Tako su verovatno i dizajneri Protoscar-a vec napravili crteze 2-3 generacije unapred, a druga generacija je daleko od (opsteprihvacenog) lepog.

Mislim da to rade i druge marke kako bi se svakim ponovnim osvezavanjem dizajna nanovo pokrenuo zar kupovine na trzisto zasicenjom vec vidjenim.

Uzmimo megan2 za primer. Koliko god taj auto imao svojih cari, siguran sam da nikad niko, pa ni iz Renoa, nije pomislio "eto perfekcije u dizajnu za ovu klasu".

Lampo2 izgleda kao gumena igrackica, ali izgleda da se "mladi" industrijalci elektromobila vec naveliko spremaju za borbu na trzistu na duge staze - a to ukljucuje dugogodisnja i mnogobrojna osvezavanja dizajna elektromobila.

Autor veljko 14 Feb 2010, 13:48