home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ed Whitacre, CEO General Motors-a, najavio je prošle nedelje da će kompanija izaći u susret velikom interesovanju širom SAD-a za novim električnim vozilom ove kompanije, otvaranjem novih tržišta na kojima će vozilo biti lansirano.

Whitacre je potvrdio da će Volt na samom početku biti dostupan na 7 tržišta u SAD. Tokom kraja ove godine, prodaja će početi u Kaliforniji, Vašingtonu, Ostinu u Teksasu i Nju Jorku, a u toku prvog tromesečja 2011.god, Volt će stići i u Mičigen, Nju Džerzi i Konektikat.

“Možemo otvoriti tržišta koja su toliko različita, poput Teksasa i Nju Jorka, zato što Volt može da odgovori na zahtev kako gradske vožnje, tako i dužih putovanja, kako leta u Ostinu, tako i zime na Menhetnu”, kaže Whitacre. “Volt može da bude Vaše glavno vozilo, dajući Vam slobodu da vozite bez goriva i bez bojazni da planirate svako putovanje zavisno od nivoa napajanja baterije.”

GM je najavio da u okviru svog pogona u Detroitu u Mičigenu, do kraja 2011.god, planira da proizvede 10.000 vozila Chevrolet Volt-a, kao i dodatnih 30.000 vozila tokom 2012.god. Planirano je da Volt bude dostupan u svih 50 država u SAD, 12-18 meseci nakon početnog lansiranja. Chevrolet očekuje da će imati servisnu mrežu sa nacionalnom pokrivenošću dostupnu kroz autorizovane Chevrolet Volt Service dilere tokom 12-18 meseci početnog razvoja.

U želji da se proslave nova tržišta za lansiranje, Volt se upustio u 2.860 km dugu vožnju pod nazivom “Vožnja slobode”, krenuvši iz Ostina 1.jula. Zaustavivši se u mestima Little Rock u Arkanzasu, Nešvil u Tenesiju, kao i u Vašingtonu i Filadelfiji, Volt je 4.jula stigao na svoje konačno odredište - Nju Jork, tačno na proslavu Dana nezavisnosti. “Vožnja slobode” je demonstrirala jedinstvenu sposobnost Volt-a da vozi oko 60km kao čisto električno vozilo, sa totalnim rasponom vožnje od preko 500km, sa električnim napajanjem vozila u svako vreme i pri svakoj brzini.

PR Chevrolet

Chevrolet promoviše Volt u okviru Kinect-a za Xbox 360 

Kupci Chevrolet-a u SAD će uskoro biti u mogućnosti da na jedan nov način dobiju informacije o Chevrolet Volt-u, zahvaljujući inovativnim tehnologijama koje je Microsoft danas predstavio na festivalu advertising-a u Kanu.

Jedna od novih tehnologija, Kinect za Xbox 360, omogućava novi način igre, sa controller-free igrama i zabavom. Chevrolet će biti jedna od prvih kompanija koja će isprobati novu tehnologiju kada Kinect za Xbox 360, na jesen bude lansiran. Kupcima će biti omogućeno da nauče o proizvodnji Volt-a kroz interaktivni video prikaz na Xbox LIVE-u ili na web-u, kao i da iskuse test vožnju virtuelnog Volt-a u “Kinect Joy Ride”-u, prvoj controller-free trkačkoj igri koja dolazi iz Microsoft Game Studija.

“Volt primenjuje naprednu ekološku tehnologiju kako bi Chevrolet vozače oslobodio pumpe za gorivo, čineći ga jednim od najuzbudljivijih izuma koje je automobilska industrija videla godinama unazad,” kaže Jim Campbell, potpredsednik Chevrolet Marketing-a za SAD. “Neophodno je da naša marketinška kampanja bude odraz svega pomenutog. Kinect nam omogućava da prenesemo uzbuđenje iskustva u showroom-u u dnevne sobe naših kupaca. To je način da se doživi iskustvo fizičkog kontakta sa proizvodom koje je osnovno za odluku o kupovini.”

Prodaja Chevrolet Volt-a će početi krajem 2010.god na izabranim tržištima SAD-a. Chevrolet Europe će proslaviti stogodišnjicu u Novembru 2011.god dolaskom prvog Volta-a u Evropu. Odluka o saradnji sa Microsoft-om na promociji i oglašavanju na tlu Evrope biće doneta nešto kasnije.

PR Chevrolet 

VIDEO : Chevrolet Voltčitanja : 965Komentari