home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U nastavku možete pročitati i PR saopštenje uvoznika Mazde za Srbiju

Mazda Motor Corporation na 42. Salonu automobila u Tokiju premijerno će predstaviti Mazdu TAKERI, koncept-model sledeće generacije limuzina srednje veličine. Kao japanska premijera, biće izložen i novi SUV crossover CX-5 u koji je integrisana Mazdina revolucionarna SKYACTIV TEHNOLOGIJA, uz ostale serijske modele.

Koncept TAKERI istražuje novi Mazdin dizajnerski jezik, KODO – duša pokreta, koji formi limuzine donosi novi nivo dinamičnosti i privlačnosti. Ispod atraktivne spoljašnjosti nalazi se revolucionarna SKYACTIV TECHNOLOGIJA, a po prvi put i Mazdin sistem regenerativnog kočenja, koji pri usporavanju pretvara kinetičku energiju u električnu, čuva je u kondenzatorima i zatim koristi za pogon električnih uređaja u vozilu, smanjujući tako opterećenje motora, a samim tim i potrošnju goriva. Ovaj sistem u kombinaciji s novim SKYACTIV-D dizel motorom, Mazdinim i-stop sistemom, novim tehnologijama za smanjenje težine i poboljšanje aerodinamike, kao i novom šasijom, omogućava Mazdi TAKERI postizanje izrazito niske potrošnje goriva uz vrhunske performanse i udobnost vožnje.

Salon automobila u Tokiju biće otvoren za javnost od 3. do 11. decembra 2011. godine, a dani otvoreni za medije su 30. novembar i 1. decembar. Mazdina konferencija za medije zakazana je za 30. novembar u 8h30 po lokalnom vremenu.čitanja : 638Komentari

Objasnili su sa dizajnom u poslednje vreme

Autor Djordje 07 Nov 2011, 10:01

Snažna i zategnuta, namrštena i odlučna. Svaka čast

Autor Dejan L 07 Nov 2011, 10:05

Fenomenalna !

Autor PITBULL™ 07 Nov 2011, 11:11