home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Imate dotrajalu Ladu, sa kojom više ne znate šta ćete, a neophodno vam je vozilo za sve uslove i terene? Ima rešenja i za to – uz malo veštine, napravite „guseničara“!

Ako su Rusi po nečemu poznati u oblasti ekstremnih „vozila“, onda su to njihove oklopno-mehanizovane jedinice, pre svega tenkovi, ali i oklopni transporteri i borbena vozila pešadije. Ovaj put, borbena sredstva ćemo zaobići i posvetiti se nešto drugačijem „guseničaru“, izrađenom u slobodno vreme u „domaćoj radinosti“, i to od delova starih Lada…

U cilju što lakšeg prelaženja terena koji je vrlo često teško prohodan zbog obilnih padavina, jedan Rus se odlučio na izradu sopstvenog „transportera“. Pokreće ga motor iz Lade Samare/Sputnika (VAZ 2108), zadnja osovina je preuzeta od Lade „Specijal“ (VAZ 2106), a tu su još i osam klasičnih automobilskih točkova i 140 „članaka“ gusenica izrađenih od čeličnih profila.

Motor se nalazi pozadi i putem kardanskog vratila pokreće pomenutu osovinu koja je smeštena na prednjem delu guseničara. Rezultat svega toga jeste kompaktno transportno vozilo, sposobno da savladava i najteže terene, a kao „šlag na tortu“, vlasnik ga je ofarbao u kamuflažno zelenu boju, jer… nikad se ne zna gde sutra može da zatreba! :)

Izvor: TopSpeed.rs / Mihas / Youtubečitanja : 1050Komentari