home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na internetu se pojavio video snimak vožnje Seat Leon Cupra R. Nema nikakvih govora, detalja o performansama i dizajnu. Samo 4 minuta i 11 sekundi čistog uživanja u vožnji.

Na video snimku je prikazano šta sve može ovaj model kada za njegovim volanom sedi profesionalni vozač Žordi Džin, koji ga gura do njegovih granica.

Cupra R će se proizvoditi u ograničenoj seriji od samo 799 jedinica, i biće najsnažnije vozilo kompanije legalno za javne puteve. Ispod njegove haube se nalazi dvolitarski TSI benzinski agregat, isti kao u modelu Golf R, koji proizvodi 306 konjskih snaga ako je povezan sa manuelnim, i 296 konjskih snaga ako je povezan sa šestostepenim automatskim DSG menjačem.

U oba slučajeva, snaga se šalje samo prednjim točkovima, što ovom hečbeku omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekunde, i maksimlanu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h.

Komponente od ugljenikovih vlakana i nekoliko spoljašnjih boja, kao i enterijer u kojem dominira materijal Alkantra su ono po čemu se Cupra R razlikuje od standardnog modela.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 284Komentari