home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes C43 AMG

Benzinski i dizelski motori s godinama gube snagu, a deficit konja pod haubom najčešće je proporcionalan pažnji koju vlasnik posvećuje svom vozilu.

Nesrećni Mercedes C43 AMG iz video isečka koji možete pogledati u nastavku definitivno nije video mnogo dobrih dana u svojih gotovo 20 godina na putu.

Sudeći po stanju karoserije i šasije, kao i prema brojnim loše odrađenim popravkama i zarđalim komponentama, reklo bi se da je čudo što je automobil još uvek u voznom stanju.

Ali to nije najveće iznenađenje. Alex iz LegitStreetCarsa je ovaj primerak kupio za samo 200 dolara i odmah je odlučio da ga stavi na dinamometar. Pokazalo se da ručno sastavljeni V8 još uvek diše punim plućima, praktično neokrznut zubom vremena i kriminalnim zanemarivanjem.

M113 aluminijumska jedinica je bila deklarisana na 306KS i 410 Nm mereno na radilici, ali budući da je motor uparen s automatikom, očekivani gubitak na osovini bi trebalo da iznosi oko 15 posto. To znači da je novi C43 AMG po izlasku iz salona razvijao otprilike 260KS i 350 Nm na pogonskim točkovima.

Nešto manje od dve decenije kasnije rezultat je gotovo neverovatan. Moćni V8 još uvek zvuči jednako žestoko, a tri pokušaja su rezultirala isporukom 231KS i 305 Nm.

Rezultat je još impresivniji kada u obzir uzmemo podatak da je automobil prevalio 284.000 kilometara.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 523Komentari