home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai protiv T-80BVM

Televizijski kanal „Zvezda“ je objavio video sa neobičnog takmičenja. Terensko vozilo marke Hyundai je pokušalo da sustigne tenk T-80BVM. Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku teksta.

Događaj se desio u prirodnom ambijentu koji odgovara tenkovima, na zemljanom putu u Omskoj oblasti. koji je u ovo doba i dalje prekriven snegom. U ovakvim uslovima Hyundai jednostavno nije imao šanse za uspeh. Pri brzini od 70 km/čas problem je bila izuzetno mala vidljivost koju je stvarao tenk, dok se probijajo kroz snežni pokrivač. U jednom momentu T-80 je naglo zaustavio svoje kretanje, dok je vozilo strane marke u tom momentu izgubilo kontrolu, i zaustavio se u snegu pokraj puta. Na kraju je morao biti angažovan tenk da ga odatle izvuče, prenosi ruski internet portal RG.

Komentatori ovog video materijala su obratili pažnju na to, da su ljudi koji su se kretali u putničkom vozilu rizikovali saobraćajni udes, pokušavajući da sustignu „zahuktali“ tenk. Oni su se kretali vrlo velikom brzinom, a da pri tome nisu održavali bezbednu distancu. Ne sme se ni zamisliti situacija da je tenk kojim slučajem stao. Teško da bi pratioci uopšte imali vremena da izbegnu ovu prepreku, u koju bi se svom silinom zakucali sa vrlo verovatnim fatalnim ishodom. Međutim, oni su bili sigurni da se tako nešto ne može desiti kada je u pitanju T-80BVM.

Ovo su samo neki od komentara:

    „A zašto zamenik direktora tenkovskog zavoda vozi džip, a ne svoj tenk“?- bilo je pitanje Petje Ivašova;

    „Unapređeni tenk izgleda tako seksi“- primetio je čitaoc koji se potpisao kao Klen 764;

    „Bolje bi bilo da su džip i tenk zamenili uloge. Da terenac beži, a da tenk krene da ga juri. To bi bilo još interesantnije za videti“- predložio je hdpavel82.

Na najnoviju modifikaciju tenka T-80BVM je integrisan unapređeni gasoturbinski motor, kod koga je snaga sa inicijalnih 1200 povećana na gotovo 1450 „konja“. Sa njim se popularni „mlazni tenk“ još brže kreće.

Izvor: Russia Beyondčitanja : 330Komentari