home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Veyron

Manny Khoshbin je vlasnik velikog broja superautomobila, a uvid u njegov „svet iz snova” svojim pratiocima daje putem YouTubea. Ove nedelje je tako objavio video vezan uz svoj Bugatti Veyron, tačnije uz troškove održavanja istog. A oni su takvi da će vas zaboleti glava, prenosi Jutarnji.hr.

Krenimo redom – Manny kaže da u Bugattiju preporučuju da se ulje menja svake godine. To pritom košta 25.000 dolara! Da, kao jedan solidan kompaktni automobil. Krenimo dalje – kada imate ovako snažan model, preporučuje se i da se svakih nekoliko godina menjaju gume (ako se automobil „pošteno” vozi zamene će biti i puno češće), a cena za set guma iznosi vrtoglavih 38,000 dolara! Ništa bolja situacija nije s naplacima koji moraju da se menjaju svakih 10,000 milja (16,093 kilometara). Da, dobro ste pročitali – to se preporučuje budući da se guma lepi na naplatke, a svaka četvrta zamena guma zato znači i nove naplatke. A oni koštaju 50,000 dolara! Dakle, svakih 10 hiljada milja treba izdvojiti preko 100 hiljada dolara za redovne servise! Ako nemate sreće pa se još jave dodatni problemi, to donosi i nove troškove. Tako će u slučaju problema s turbinama po komadu vlasnik platiti 6400 dolara za deo i 9000 dolara „za ruke”. Hladnjaci koštaju 9000 dolara, a zamena je ipak nešto jeftinija – 2000 dolara.

Dakle, hiperautomobili poput Veyrona ne samo da imaju višemilionske cene, nego se troškovi održavanja veoma brzo penju na neverovatne nivoe...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 487Komentari