home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Citroena za Srbiju

NOVI C4 i Ë-C4–100% ËLECTRIC: CITROËN JE REDIZAJNIRAO KOMPAKTNU LIMUZINU

* U 2020. godini «Citroën goes Ëlectric for all» lansira 6 električnih vozila. Predstavljanjem Novog ë-C4-100% ëlectric i Novog C4 brend nastavlja svoju električnu ofanzivu u polju kompaktnih limuzina.

* Potpuno redizajnirano vozilo preuzima standarde segmenta kompaktnih limuzina i kompletni Citroënov identititet kroz:

- Snagu koncepta: povišeni oblik karoserije, koji je postavljen na točkove velikog prečnika i koji izgleda kao da se sprema na skok. Energična, aerodinamična i čista linija preuzima standarde SUV-a, kao što je grafički i jedinstveni dizajn koji nudi mnogobrojne mogućnosti personalizacije.

- Izvor energije: Novi ë-C4-100% ëlectric peti je iz opusa Citroën-ove ofanzive za elektrifikaciju, posle modela SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer. Novi C4 je, takođe, dostupan sa benzinskim ili dizel motorom.

- Udobnost u kabini: prisutni su svi elementi programa Citroën Advanced Comfort® za novi nivo udobnosti sa oslanjanjem na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima®, sedištima Advanced Comfort i Smart Pad Support Citroën™ kao svetskom premijerom. Udobnost je pojačana sa 20 tehnologija za pomoć u vožnji, među kojima je i Highway Driver Assist, uređaj za poluautonomnu vožnju, kao i 6 tehnologija za povezivanje. U Novom ë-C4-100% ëlectric dobijamo i tišinu ë-Conforta.

* Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric predstavljaju 10. generaciju Citroënovih kompaktnih limuzina koje su obeležile svoje doba udobnošću i jedinstvenom pojavom.

Nakon ofanzive na polje SUV-ova, sa uspešnim prodajama SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross (od njihovog lansiranja krajem 2017. prodato je oko 300 000 i 200 000 vozila), Citroën se vraća na tržište limuzina. Sa više od 1 700 000 prodatih vozila u Evropi u 2019. godini (odnosno oko 11% od ukupno prodatih putničkih vozila), segment kompaktnih limuzina je nezaobilazan na evropskom tržištu. Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric su Citroën-ove kompaktne limuzine nove generacije, koje su inspirisane doživljajem automobila koji imaju kupci. Poseduju sve kvalitete da prodrmaju pravila ovog segmenta sa 100% električnim, benzinskim ili dizel motorom, kao i sa modernim i osobenim karakterom.

OSNOVNO

* 10. vozilo iz niza kompaktnih limuzina

Citroën i kompaktne limuzine, to su 92 godine uspešne sage, od prvog modela C4 1928. godine. To je istorija, čiji je deo i model GS, koji je 1971. izabran za evropski auto godine i koji ove godine slavi svoju pedesetogodišnjicu. Dugi je niz limuzina prodatih u 12 500 000 primeraka i koje su priznate zbog svog karaktera, udobnosti i ponašanja na putu godinama unazad: C4 (1928.), Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010.) i C4 Cactus.

* Inovativni stav i ekspresivni stil

Jedinstvenim i odvažnim stavom, Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric najnoviji su koncept u domenu segmenta kompaktnih limuzina. Oblik karoserije sa povišenim i samouverenim stavom uspešno prepliće eleganciju i dinamičnost limuzine, a istovremeno, jedva primetno preuzima neke od standarda SUV modela za dodatnu snagu i karakter. Svojom aerodinamičnom i čistom linijom sažima sve Citroën-ove karakteristike, naročito novim svetlosnim potpisom u obliku slova V sa LED svetlima napred i pozadi i sa novim dinamičnim, mišićavim i stilom punim samopouzdanja. Njegova gostoljubiva i tehnološki napredna unutrašnjost već na prvi pogled nagoveštava blagostanje, udobnost i savremeni stil. Svaki kupac može vozilo da prilagodi sebi, spolja sa 31 kombinacijom boja i Color paketa i unutra sa 6 različitih uređenja.

* Izvor energije: 100% električni, benzin ili dizel motor

Novi ë-C4-100% ëlectric, peti iz opusa Citroën strategije za elektrifikaciju, i Novi C4 nude klijentu mogućnost da bira između 3 efikasna i snažna motora: 100% električni motor od 100 kW (136 ks) sa autonomijom od 350 km i omogućava veliku slobodu kretanja, benzinski Euro 6d motor nove generacije od 100ks do 155ks ili dizel motor od 110 do 130ks.

* Novo izražavanje programa Citroën Advanced Comfort®

Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric poseduju novi deo programa Citroën Advanced Comfort®, odnosno modernu i globalnu udobnost, koja zadovoljava sve kriterijume. Ovako nešto omogućavaju oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima® i sedišta Advanced Comfort, velika kabina sa prostorom za kolena koji je najbolji u klasi, velikim pregradama i u Smart Pad Support Citroën™ svetskom premijerom. Potpuna opuštenost ostvaruje se kroz umirujući i osvetljeni ambijent unutrašnjosti koji je prožet toplim materijalima i sa elektropokretnim panoramskim krovom. Udobnost pri upotrebi pojačana je uz 20 tehnologija za pomoć u vožnji, među kojima je i Highway Driver Assist, uređaj za poluautonomnu vožnju nivoa 2, kao i sa 6 tehnologija za povezivanje. Novi ë-C4-100% ëlectric nudi i sve prednosti ë-Comforta: tišinu, neometano kretanje i lakoću i zadovoljstvo u vožnji.čitanja : 651Komentari