home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Shelby Mustang GT350

Ako ste fan američkih automobila i njihovih V8 monstruma, razumećete subjektivnost u našem izboru.

Za utehu recimo da nismo jedini. Da, svaka čast aristokratima iz Ferrarija i njemu sličnih, ali oktanska boranija o takvim stvarima ni ne sanja. Njihovi snovi su osetno skromniji, a mogućnosti manje. Ono što cene jesu sirova snaga od koje se ledi krv u žilama. A tu su Ameri i dalje najbolji, piše Index.hr.

To je najbliže što danas možete kako biste se približili jednom Chargeru s kraja 1960-ih ako tražite novi automobil. Naravno, i Dodge ima svoje čari, ali za mnoge je Ford Mustang prava stvar. I pritom je GT350 optimalan izbor.

Opremljen atmosferskim 5,2 litarskim V8 motorom, ima mogućnost da se zavrti i do 8.250 o/min i proizvede zvuk kakav ni jedan Mustang pre nije mogao. A s više od 520 KS i 582 Nm nudi i sasvim pristojne performanse.

Pre samog videa, koji vam preporučujemo da pogledate sa slušalicama na ušima, recimo da su poslednji primerci ovog modela prodati za nešto više od 50.000 USD. Nasledio ga je Mach 1 sa slabijim i daleko poslušnijim 5,0 litraskim V8, koji se nudi i u Evropi u prigušenom izdanju sa 460 KS. Cena u Nemačkoj je od 60.800 evra.

Izvor: Index.hr

Foto: Fordčitanja : 409Komentari