home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW 850i

Ostavljanje automobila da godinama stoji može da ima kobne posledice, osim ako nije zapečaćen u prostoriji s kontrolisanom temperaturom i timom mehaničara angažovanih da ga održavaju u vrhunskoj formi.

Međutim, retko koji napušteni automobil dobije takve povlastice, pa tako nije ni ovaj BMW 850i iz 1991. godine. Vreme ga nije služilo, ali to nije sprečilo jednog mehaničara da ga vrati u život, piše Jutarnji.hr.

M539 Restorations, YouTube kanal koji se bavi, kao što ime sugeriše, restauracijom automobila, objavio je video u kome je prikazano da je 850i dobio novu šansu. U video zapisu se krenulo od popravljanja papučice spojke koja se pritiskom "lepila" za pod. Nakon toga, pažnju su dobile kočnice, a zatim je bilo potrebno zameniti rashladnu tečnost i tečnosti menjača i diferencijala.

Nakon toga, BMW je bio spreman za svoju prvu vožnju nakon 10 godina. S obzirom na to da automobil nije registrovan, nije mogao na javne puteve, ali vožnja na parkingu trgovine je bila dovoljna da vidimo kako 850i radi ispravno te je sposoban za kretanje, upravljanje i zaustavljanje. Međutim, "papučica kočnice je malo premekana, a uzrok je verovatno akumulator pristiska u kočnici", rekao je mehaničar u videu.

Tridesetogodišnja legenda, uprkos svojim godinama, izgleda dobro, iako je Calypso Red boja videla bolje dane. Unutrašnjost je u izvanrednom stanju, a sve funkcije opreme rade ispravno. Najvažnije od svega je, za početak, da snažni 5,0 liatrski V12 ponovo "diše" i proizvodi oko 300 KS. Prema današnjim standardima to se možda ne čini mnogo, ali ovaj model je predstavljao top ponudu u vreme kad je bio nov. Uverite se sami:

Izvor: Jutarnji.hr / M539 Restorations

Foto: screenshot YouTubečitanja : 338Komentari