home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ferrari FXX K Evo je veoma redak primerak iz Maranella koji je gotovo nemoguće videti na javnim ulicama. Dva su razloga – nije legalan na putu, te većina primeraka provodi svoj životni vek kod italijanske kompanije te su vlasnicima na raspolaganju samo tokom događaja na stazi.

Ipak, YouTube korisnik MattyB727 je 'uhvatio' jednog u svom prirodnom okruženju, na stazi Mugello Circuit u Italiji, piše Jutarni.hr. Naš predlog je da koristite slušalice, kako biste što bolje osetili zvuk V12 motora pri 9200 o/min.

Track-only dragulj iz Maranella je baziran na drumskom LaFerrariju, a predstavljen je 2017. godine, kao aerodinamičnija verzija standardnog (ako se može tako nazvati) Ferrarija FXX K iz 2014. godine koji je proizveden u samo 40 primeraka. Međutim, kompanija nije otkrila koliko primeraka Eva će biti napravljeno, ali onaj koji je Matty uhvatio na Mugellu nosi broj 59, a navodno je za upravljačem bio Peter Christensen.

S više aerodinamičnih elemenata na svojoj karoseriji, FXX K Evo ima 23 posto veću potisnu silu od 'običnog' Ferrarija FXX K. Takođe, sposoban je da generiše i do 640 kilograma dodatne težine pri brzini od 200 km/h, i sve to s manjom težinom od modela koji ne nosi Evo značku.

FXX K Evo koristi V12 koji proizvodi oko 860KS i 723 Nm. Tu je i elektromotor koji track-only dragulju dodaje 190KS, što mu omogućava kombinovanu snagu od 1050KS i 990 Nm.

Izvor: Jutarnji.hr

Video: MattyB727čitanja : 246Komentari