home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari 250 Testa Rossa

Ferrarijeva privatna staza, La Pista di Fiorano, slavi pola veka postojanja, a sada je na nju stigao i prvi električni sportista.

U pitanju je Ferrari 250 Testa Rossa, ali u nešto drugačijem merilu i s električnim pogonom. Kad kažemo da iza ovog automobila stoji Little Car Company, stvari postaju jasnije. U svakom slučaju, malo ko je očekivao da će ovaj automobilčić stići na slavnu stazu, navodi Index.hr.

Doveli su ga Top Gear i Ollie Kew za upravljačem. Budući da je Ferrari aminovao izradu ovakve replike, stvorena je prilika da se automobilčić s nejakim pogonom pojavi u društvu najbržih na svetu i isproba ovaj gotovo sveti asfalt.

Konkretno, radi se o 16.2 KS maksimalne snage i maksimalnoj brzini od 80 km/h. A za razliku od Baby Bugattija, ova igračka je osetno upravljivija, objašnjava Kew. Pritom imajte na umu da ova originalna replika košta čak 94.000 evra.

"Jako je stabilan i ima neke karakteristike velikih sportskih automobila", objašnjava Kew. Pritom upozorava da će naglim otpuštanjem gasa doći do podupravljanja, a ako se pretera s gasom, i do preupravljanja. Za pohvalu su i kočnice.

Rekord kruga drži F1 bolid Ferrari 2004, kojim je upravljao Michael Schumacher s vremenom od 1:19 min. Električni "Ferrari" je posao odradio za 2:26.97 min, što je dovoljno da bude prvi i najbrži električni auto na Ferrarijevoj stazi. Nije najbrži auto, bezobrazno je skup za igračku, ali je "najzabavniji električni auto", zaključili su u Top Gearu.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTubečitanja : 351Komentari