home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Građevinski radovi u centru Graca i pravno su omogućili uklanjanje zaboravljenog automobila sa obeženog parking mesta. Vlasnik je dužan da plati trošak parkiranja, i to u iznosu većem od 21.000 evra.

Pune dve godine je naime Fiat Uno sa rumunskim registracijama stajao u centru Graca, a da ga niko nije taknuo. S obzirom da nije smetao saobraćaju, nije postojala zakonska osnova za uklanjanje vozila, ali ne i za naplatu parking mesta. Da stvar bude još neverovatnija, vlasnik vozila je rumunski imigrant, deportiran iz zemlje još pre dve godine i sada živi u Francuskoj. Isti naravno ne želi da plati račun, ali ni da preuzme automobil, pa lokalne vlasti razmatraju pravne mogućnosti naplate nastalih troškova.

Izvor : Index.hrčitanja : 2107Komentari

Koje gluposti, pa sto ga nisu sklonili odmah cim su videli da se niko ne javlja.. ili bar posle nedelju dve valjda su skontali da tu nesto ne stima.. nema teorije da bi im platio ni dinara!..

Autor dmc 31 Jan 2009, 22:03

Eto pravne drzave a ne ove lopovske kao sto je nasa. Bez obzira koliko auto stajao na parkingu "Pauk" ne sme da ga odnese. Jednostavno NE SME. To je privatna imovina i ako ne ometa saobraćaj, niko ne sme da je otuđi.

Autor Jovan Mitrović 31 Jan 2009, 23:36