home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Australijski pronalazač Kris Maloj privodi kraju radove na prvom svetskom huverciklu. Mada se još uvek nije odmakao ni 30 centimetara od zemlje, Maloj tvrdi da će njegovo vozilo ići i do 3.000 metara.

Iako je prototip huvercikla Krisa Maloja još uvek debelo vezan za zemlju, dizajner ovog vozila budućnosti je siguran da će se uskoro njime „voziti" brzinom od 273 kilometra na sat i do visine od 3.000 metara.

Australijski pronalazač tvrdi da će se huverciklom koji ima ram od ugljeničnih vlakana, ojačanih kevlarom, upravljati isto kao i tradicionalnim motociklom, samo u vazduhu, preko dve elise.

Maloj predviđa da bi vozilo trebalo da bude klasifikovano kao ultralako, da vozačka, pardon, pilotska dozvola verovatno neće biti neophodna, što znači da bi većini ljudi lako mogao da se ostvari san da „odlete do kancelarije".

U javnoj prodaji se neće naći barem još dve godine. No, cena je već određena - 26.000 funti (29.523 evra).

„Pravljenje nikada nije bilo problem. Samo vreme i novac, a oba baš i nemam na pretek", ističe autor huvercikla Kris Maloj.

Preuzeto sa : Rts.rsčitanja : 1218Komentari

Huvercikl?
Lepo, na našem usisivaču piše HOOVER, možda nešto i posisa usput, sram vas bilo, šta vama pada na pamet, nisam ja na to mislio... CCC

Autor Dejan L 15 Jun 2011, 00:45

zanimljivo....zanima me kako ce da se uskaldi skretanje i pregrst drugih stvari ...

Autor NemanjaBB 15 Jun 2011, 00:46

Hmm..da...ni ja ne vidim nacin na koji se skrece sa ovim chudom. Morace nekako da obara bar jednu elisu po uzduznoj ili poprecnoj osi. Kao kod helikoptera... Ali na slici deluje kao da ta opcija ne postoji.

Autor Uros Cuore Sportivo 15 Jun 2011, 01:35

bice ovo zanimljivo...

Autor DaMir 15 Jun 2011, 08:37