home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rainer Zietlow i njegova ekipa kreću na jedinstvenu rekordnu vožnju: 23.000 kilometara, od najsevernijeg do najjužnijeg milionskog grada na Zemlji, ovi avanturisti planiraju da pređu za manje od tri nedelje, i to sa VW Touaregom.

Opremljen dodatnim elementima, kao što su zaštitni kavez u slučaju prevrtanja (roll-cage) i dodatni rezervoar za gorivo, Zietlow je u četvrtak, 26. jula krenuo iz Melburna u avanturu dugu 23.000 kilometara, kroz većinu klimatskih i vegetacionih zona na Zemlji. Ovog entuzijastu i njegovu ekipu na tom putu prati Touareg, koji će još jednom imati priliku da dokaže svoj kvalitet i izdržljivost.

Međutim, u ovoj neobičnoj vožnji važno mesto zauzima i tema efikasnosti: naime, zahvaljujući ekološkom dizel motoru 3.0 V6 TDI Clean (165 kW/ 225 KS, verzija za američko tržište) Zietlow i ekipa biće optimalno spremni; ovaj Volkswagenov terenac troši 30 odsto manje goriva i emituje do 25% manje CO2 u poređenju sa benzincima iste klase.

Poput nekadašnjih dostavljača telegrama i depeša, Zietlow planira da preda pismo gradonačelnika Melburna njegovom kolegi u Sankt Peterburgu. A Melburn, partnerski grad Sankt Peterburga, ove godine slavi 175 godina od sticanja današnjeg imena.

Preko najsavremenijeg GPS-a, koji će svakih 30 sekundi beležiti lokaciju ekipe, svi zainteresovani mogu da prate ovu rekordnu vožnju na www.touareg-russtralia.com.

Još pre godinu dana Zietlow i njegov tim su sa Volkswagen Touaregom V6 TDI postigli rekord na čuvenoj Carratera Panamerica trci. Vožnja duž Severne i Južne Amerike – od Aljaske do Ognjene zemlje – trajala je 11 dana, 17 sati i 22 minuta.

Izvor: PR Volkswagen / Automotoportal.bačitanja : 1033Komentari