home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Huracam

U Americi su došli na ideju, da na hyperbrzi Lamborghini Huracan montiraju veliku filmsku kameru. Huracan + Steadycam = Huracam.

Filmsku kameru praktično je moguće montirati na svako prevozno sredstvo, koje obezbeđuje dovoljno prostora za ugradnju. Kompanija Dynamic Incline Outlet predstavila je veoma zanimljiv automobil, koji nema previše mesta za kamere, ali je ipak nosi.

Laborghini Huracan pokreće motor maksimalne snage 450 kW, a njegova cena iznosi oko 200 000 evra. Ovakvi super-sportski automobili su san svakog filmadžije, ali pre svega kao "igračka" glavnog glumca, ispred kamere. Ovoga puta, automobil se nalazi iza kamere.

Na poklopcu prtljažnika na automobilu Lamborghini Huracan, instalirana je žiroskopski stabilizovana kamera, za koji je razvijena specijalna konstrukcija. Razvoj i realizacija trajala je nekoliko meseci i koštala je oko 400 000 evra. Ono što je fascinantno, jeste činjenica da automobil ovim promenama nije izgubio na performansama. I posle ovih modifikacija, ovaj Huracam je sposoban da razvije maksimalnih 320 km/h. Time je ovako modifikovan Huracan preuzeo titulu najbrže kamere na svetu od Ferrarija 458 Italia, koji je korišćen za snimanje filma Need for Speed.

Izvor: Automagazin.rsčitanja : 369Komentari