home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Policajac i Tesla

Jedan vlasnik Tesla automobila postavio je na YouTube snimak na kojem se vidi kako policajac zaustavlja Model 3 koji se kretao bez vozača, a navodno uz pomoć Smart Summon opcije.

Internet građani su brzo pokrenuli raspravu koja dovodi u pitanje istinitost snimka, te postavili pitanje da li je snimak najobičnija laž. Naime, Smart Summon može da posluži da se automobil pokrene bez vozača, a tvrdi se da sa novim dodatkom vozači svoje Tesla automobile mogu da „dozovu“ i sa udaljenosti, a zahvaljujući tome što nova opcija omogućava lakšu navigaciju kroz kompleksna okruženja. Kompanija je novu opciju počela da isporučuje u septembru, pa je sve više korisnika koji je testiraju, te se tvrdi da je već upotrebljena više od 550 hiljada puta, i da je postala „najviralnija Tesla opcija“ do sada.

Summon funkcija je zabeležila i određene probleme, pa je nekoliko korisnika postavilo i snimke sudara koji su nastali usled korišćenja novog ažuriranja za ovu funkciju. Poslednji video je ipak nešto veseliji, i prikazuje Model 3 bez vozača i zbunjenog saobraćajca, a mnogo je onih koji tvrde da je video snimljen u dogovoru sa policajcem. Istina je da ne postoji način da se utvrdi verodostojnost snimka, pa je moguće da se radi o montiranoj situaciji, ali je činjenica da video skreće pažnju na V10 update za Summon opciju, te na to da je kompanija više puta upozorila da je novi update još uvek u beta fazi testiranja i da zahteva prisustvo vozača u automobilu.

Izvor: PCpress.rs / Electrekčitanja : 1345Komentari