home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Golf R

Možda ste čuli za nesvakidašnju vest da su nedavno lopovi ukrali toaletnu šolju od 18 karatnog zlata iz britanske palate Blenheim, gde je WC bio smešten u sklopu izložbe.

Toalet, koji vredi više od pet miliona dolara, bio je deo izložbe posvećene italijanskom konceptualnom umetniku Mauriziju Cattelanu, koja je sredinom septembra ove godine bila otvorena u dvorcu Blenheim, udaljenom oko 100 kilometara zapadno od Londona.

Zlatna toaletna šolja nazvana "Amerika" je prethodno bila izložen u njujorškom muzeju Guggenheim.

Zlatna šolja

Lopovi su s najmanje dva vozila provalili u palatu, rodno mesto Winstona Churchilla, te su ukrali WC u samu zoru. Budući da je toalet bio spojen i funkcionalan, izazvana je velika šteta i poplava izjavili su iz policije. Uhapšen je jedan muškarac ali šoji ni traga...

Iz palate Blenheim su rekli da su tužni zbog gubitka "dragocene" umetnine.

Policija je u potrazi za vozilom koje je korišćeno za krađu kako bi ipak pronašli zlatnu WC šolju, a reč je o plavom VW Golfu R sa 300 KS.

Grupa od 5 kradljivaca je dobro promislila čime će u krađu - Golf R nije bitno upadljiviji od običnog Golfa, a s dovoljno snage i pogonom na sve točkove lako preveze sve kradljivce i šolju tešku 100 kg.

Snimila ga je nadzorna kamera i sada je cela Engleska u potrazi za plavom raketom kojom je ukradena skupocena šolja...

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 984Komentari