home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zamena ulja

Električni automobili bi trebalo da budu kudikamo jednostavniji za održavanje od klasičnih benzinaca i dizelaša. Jedna od prednosti koje imaju vlasnici istih je izostanak zamene ulja. Ipak, potpuno električni Audi e-tron je svog vlasnika upozorio da na 10.000 milja mora da odradi promenu ulja.

Kako prenosi Jutarnji.hr, poruku upozorenja vlasnik Carey Trost je uslikao i poslao portalu Electrek koji je preneo celu priču. O čemu je tačno reč? Naravno, do zamene ulja neće doći, a poruka je ovde jednostavno zato što nepažnjom upozorenje nije isključeno iz liste obaveštenja koje automobili daju svojim vlasnicima.

Electrek dalje navodi da je nekoliko vlasnika imalo isti „problem”, a Audiju su vrlo brzo poništili upozorenje koje se zabunom našlo u električnom modelu, iako je namenjeno samo benzincima i dizelašima (te, naravno, hibridima).

Carey Trost koji je poslao sliku upozorenja je naglasio da je izuzetno zadovoljan sa e-tronom, ali smatra da ovako rani prvi servis električnom automobilu jednostavno nije potreban budući da, za razliku od benzinaca i dizelaša, ne treba zamenu ulja, zbog koje se, prema njegovom viđenju stvari, isti u principu i radi...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Electrekčitanja : 761Komentari