home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jeremy Clarkson Lamborghini

Jeremy Clarkson je verovatno jedan od najpoznatijih ljubitelja, ali i kritičara automobila. Osim što je dugi niz godina bio voditelj najpopularnijih automobiliskih emisija Top Gear i The Grand Tour, poznat je i kao osoba koja je „bez dlake na jeziku“ pa na društvenim mrežama neretko iznosi svoja kontroverzna mišljenja.

A kako piše portal Vozim.hr, retko ko zna da je Clarkson odrastao na farmi te da ima određenu količinu ljubavi i prema poljoprivredi. Još 2008. godine je kupio veliko imanje u Oxfordshireu u Engleskoj pa u slobodno vreme pokušava da se bavi poljoprivredom.

Iako Clarkson navodi da u svom užurbanom životu retko kada nađe vremena za rad na polju, za vreme pandemije korona virusom pružila mu se savršena prilika da se istome posveti. Osim toga, odmah je odlučio da napravi i novu dokumentarnu seriju i seriju članaka pod nazivom I Bought the Farm (u prevodu „Kupio sam farmu“).

Klasično u njegovom stilu, prvi članak za The Sunday Times je priča upravo o njegovom novom traktoru Lamborghiniju koji je nedavno kupio. Kao što bi to napravio s automobilima, Clarkson ističe da se odmah odlučio za najbolji model traktora pa mu nije bio problem da isplati gotovo 40 hiljada funti za polovni traktor.

Njegov novi traktor je toliko veliki da je morao da sagradi još jednu veću halu pored kuće jer isti nije stao u već poprilično velike garaže. Iako su mu brojni farmeri unapred govorili da je Lamborghini definitivno prevelik, njegov odgovor je bio vrlo jednostavan i jasan: „Za mene su traktori nešto poput penisa. Jednostavno ne mogu da budu preveliki“.

Britanski novinar ističe da mu nije bilo svejedno kada je prvi put seo za volan. Naime, u početku nije ni znao kako uopšte da njime upravlja, ali i još dan danas se upoznaje sa svim funkcijama ovog traktora.

„Rečeno mi je da ovaj Lamborghini ima 48 brzina za napred i nazad. Srećom, postoje samo dve papučice kočnica i dve papučice za gas. Ipak, izbrojao sam 164 dugmića na kontrolnoj ploči, a tek onda otvorio naslon za ruke gde sam ih pronašao još 24. Nijedan od njih nije označen, što je zabrinjavajuće jer su svi dizajnirani tako da se bave stvari koje će mi otkinuti jednu ruku“, napisao je Clarkson za The Sunday Times.

Takođe piše da do sada nije završio ni jedan posao bez nekog incidenta. U kratkoj karijeri s traktorima, uspeo je da udari vrata garaže, prikolicu, banderu pa čak i drugi traktor, a ističe da se nikad nije osećao toliko uplašeno brzine kao kad je u ovom Lamborghiniju dostigao 40 km/h.

S obzirom na to da situacija s pandemijom virusa COVID-19 konačno dolazi pod kontrolu i da će Clarkson uskoro ponovo dobijati testne automobile, pitanje je da će li ovaj hobi uopšte potrajati. Ali poznati novinar je svakako već blizu penzije pa nas ne bi čudilo da je ovo samo uvertira u njegovu novu karijeru.

Izvor: Vozim.hr

Foto: The Sunday Timesčitanja : 915Komentari