home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Testarossa

Ne tako davno, YouTuber Ratarossa je pronašao napušteni Ferrari F40 u Iraku, koji je nekada navodno vozio sin Sadama Huseina, Udayu Husseinu, a automobil je poslednji put bio viđen 2012. godine u Iraku. Ratarossa je pronašao i automobil i vlasnika pa je poželeo da ga kupi i vrati mu nekadašnji sjaj, međutim sadašnji vlasnik je tražio previše novca pa je Youtuber odustao.

To je Ratarossu nateralo da krene dalje u potragu na zanemarene kultne Ferrarije i nije trebalo dugo da ga pronađe. Ovaj je poželeo da kupi za ne previše novca i da ga potpuno ga restaurira.

Evo i priče: do engleskog Youtubera su došle glasine o zapuštenom i ostavljenom Ferrariju Testarossi koji već 17 godina stoji na putu ispred jednog imanja na Portoriku. Saznao je da je automobil još u posedu prvog vlasnika koji ga je i doveo na ostrvo. Međutim, pre 17 godina ga je parkirao ispred dvorišta kuće na strmoj padini i više ga nije pokrenuo.

Ratarossa je uspeo da nagovori vlasnika da mu pošalje snimak automobila te je otkrio da iako je Testarossa sigurno videla bolje dane da nikako nije za otpis. U videu se vidi oštećena boja od stajanja na suncu kao i uništeni kožni enterijer, ali sve to može da se reši.

Cena? vlasnik je tražio 30.000 dolara za Testarossu što nije uopšte visoka cena s obzirom da su im cene trenutno preko 100.000 evra u Evropi, i iako bi se nakon restauracije mogao ostvariti profit, kada se uračunaju troškovi transporta u Veliku Britaniju, Youtuber je zaključio da mu se ni ta avantura ne bi isplatila...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 1356Komentari