home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Sedišta 90k

Ova sedišta stara 68 godina vrede više od potpuno novog luksuznog automobila. U čemu je stvar? Komplet istrošenih auto sedišta se prodaje u Sjedinjenim Državama za visokih 90.000 USD, zahvaljujući njihovoj tituli  – prva sedišta ikada napravljena za Corvette.

Kako piše Revija HAK, sedišta su prvobitno ugrađena u projekat Opel 1952. godine ili tzv. Cougar, kao jedna od prvih iteracija za Chevrolet Corvette kakvu danas poznajemo. Cougar je bio jedan od pet pretproizvodnih prototipova Corvette s debijem na General Motors Motorami održanoj 1953. u Waldorf-Astoriji u Njujorku gde je i preimenovan u Corvette. Prepoznatljiva crvena sedišta se mogu čak videti na originalnim snimcima sa salona automobila u Čikagu 1953. godine.

Automobil je putovao po SAD-u kao deo GM-ove Parade of Progress, pre nego što je došao u fabriku Chevroleta u Mičigenu u junu 1953. godine, gde je revidiran s proizvodnim delovima i gde su navedena sedišta uklonjena. Kao jedan od tri pokrenuta prototipa za Corvette, auto je pokretao Chevroletov motor sposoban za 160 konjskih snaga, iako se uglavnom koristio samo za demonstraciju.

Za moguće kupce još i informacija da su sedišta trenutno smeštena u Indijani, a prodavac kaže da kupcu može biti dostupna i puna istorija vlasništva.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 390Komentari