home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota motor

Zaista je neverovatno do koje mere motori s unutrašnjim sagorevanjem mogu biti otporni. Ponovo smo s momcima iz Garage 54 YouTube kanala, u čije je ruke sada dopao Toyotin „dizelaš“, nakon što je godinu dana bio zakopan u zemlji.

Kako pišu Vrele Gume, ruska ekipa je zakopala Toyota 2CT dizel motor, ostavivši ožičenje, usis i hladnjak izloženim, da bi uvideli da li će sve moći kasnije da funkcioniše. Međutim, zaboravili su na ovaj poduhvat dok ih komentatori nisu podsetili. Loše vesti su da motor nije odmah startovao. Problem je bio sa žicom za uzemljenje. Sledeći korak je bio iskopati mašinu. Motor je bio u potpunosti prekriven prljavštinom, tako da je bilo neophodno vodom skinuti sve zemljane nanose.

Nakon godinu dana provedenih ispod zemlje i cilindrima punim vode, agregat je bio spreman za stavljanje u pogon, naravno nakon osnovnih priprema.

„Buđenje“ nakon tako dugog „sna“ nije bilo lako, ali je Toyotin dizel na kraju zagrmeo. Zaista impresivno. Naravno, neophodan je novi turbopunjač, dok anlaser broji svoje poslednje dane. Creva i žice takođe zahtevaju zamenu. Ipak, fascinantno je što nije bilo potrebno mnogo da se Toyotina mašina vrati u život nakon godinu dana pod zemljom, i to tokom ruske zime.

Izvor: Vrele Gumečitanja : 2286Komentari