home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Guranje aviona

Društvenim mrežama kruži video zapis koji prikazuje putnike koji guraju avion s piste. Avionu je pukla guma, nakon čega je blokirao jedinu uzletno-sletnu pistu male vazdušne luke, pa su putnici odlučili da pomognu.

Naime, Indian Express javlja da je 1. decembra avion Tara Air DHC-6-300 Twin Otter s registracijom 9N-AEV sleteo na nepalski aerodrom Bajura. Prilikom sletanja, pukla je guma na jednom od glavnih prenosnika. Twin Otter se tada zaustavio na pisti, blokirajući sav ostali vazdušni saobraćaj, piše Jutarnji.hr.

Aerodrom Bajura se nalazi u Budhinandi u Nepalu, i ima samo jednu uzletno-sletnu stazu s rampom za vazduhoplove. Oprema vazdušne luke ne postoji, samo dovoljno mesta za utovar i okretanje. Dakle, ako avion zapne, kao što se dogodilo, jedino rešenje je ljudska kreativnost.

De Havilland DHC-6 Twin Otter je mali avion popularan među pilotima i avio prevoznicima zbog njegove sposobnosti pojetanja s kratkih polja. Prilikom sletanja nije bilo povređenih i trud putnika se isplatio, jer je vazdušnoj luci vraćena usluga. Ovo je drugi incident ovom avionu – drugi se dogodio 2018. godine kada se prilikom sletanja Twin Otter odbio i izleteo s piste, izazvavši veliku štetu. Tara Air je navodno doleteo drugim avionom da bi osigurao gumu za nasukanog Twin Ottera.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube Screenshotčitanja : 1097Komentari