home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Čovek otvorio rent-a-car u kući,

Tokom pandemije, mnogo ljudi je moralo da promeni način na koji zarađuju za život, pa je malo iznenađujuće čuti za kompletan komšiluk koji je uznemiren zbog jednog tipa i njegovog posla. Naravno, nije reč o lupanju po tastaturi ili prodaji ručno oslikanih akcijskih figura iz podruma. Ovaj čovek vodi posao iznajmljivanja automobila iz svoje kuće.

Možda se pitate kakav je to tačno tip kuće. Ako je reč o vili od 10.000 kvadratnih metara, zašto bi to bio problem? S druge strane, ako je reč o maloj kućici s jednim parking mestom, razumemo da bi ovo moglo da smeta komšijama. Međutim, nije reč o nikakvom ekstremu – Yosef Rabinovitz, vlasnik kompanije Take it EZ LLC, poseduje porodičnu kuću od 1500 kvadratnih metara na Floridi, piše Jutarnji.hr.

Iz svog doma iznajmljuje brojna vozila, uključujući Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Corvette i nekoliko Tesli. Ono što je još zanimljivije je da sve to iznajmljuje po prilično razumnim cenama. Jeep košta samo 75 dolara, Corvette je 125 dolara, dok je Tesla 'zlatna sredina' na 100 dolara po danu. Jasno je da su to veoma niske cene za tako cenjeni metal. Ali upravo su te cene dovele toliko posla u Rabinovitzovu kuću da su komšije ljute. Tim Flasher, jedan od stanovnika tog područja, za lokalni medij je rekao: 'Svugde imamo posla s Airbnb-om, ovde je teško živeti, stvari su se toliko promenile od 1970. godine... Sada imamo i mesto za iznajmljivanje automobila. Šta je sledeće? Moja kuća se trenutno prodaje. Dosta mi je'.

Flasher kaže da je primetio posao zbog gušćeg saobraćaja na ulici i činjenice da često vidi automobile kako se peru. 'Pa, bilo je puno saobraćaja u tom području, i primetio sam da peru automobile, po tri, ili četiri, na putu i na prilazu', rekao je Flasher.

Začudo, kada ga je stanica Local 10 News pitala o poslovanju, Rabinovitz je negirao ikakvo saznanje o njemu rekavši: 'Kakav posao s iznajmljivanjem automobila? Ja to ne radim', dok je aktivno prao ranije pomenuti Jeep Grand Cherokee. Florida, država koja je poznata kao opuštena kada je reč o kršenju sloboda svojih građana, nedavno je donela zakon koji ograničava lokalne vlasti da regulišu poslovanje kod kuće.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube Screenshotčitanja : 1938Komentari