home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tiffany & Co sat

Tiffany & Co je predstavio dva sata inspirisana automobilima kao deo svoje kolekcije Time for Speed. Nijedan od ova dva sata nije jeftin.

Svaki od dva sata inspirisan je trkačkim automobilima iz 1950-ih. Imaju prave točkove od nerđajućeg čelika sa gumenim gumama. Vreme se prikazuje u koracima od pet minuta na otvoru od nerđajućeg čelika sa bočne strane automobila.

Tiffany & Co sat

Pozicioniran u kokpitu gde bi vozač inače sedeo je veliki satni mehanizam koji ima staklenu kupolu.

Zanimljive karakteristike sata se nastavljaju sa rešetkom u stilu hladnjaka sa logotipom Tiffany & Co, a na haubi je velika „petica“ koja predstavlja vodeću prodavnicu kompanije u Petoj aveniji u Njujorku. Vreme se može podesiti okretanjem trokrakog volana u smeru suprotnom od kazaljke na satu, dok se za pokret namotava povlačenjem automobila unazad na ravnoj površini.

Tiffany & Co sat je napravljen prvenstveno od aluminijuma i ima čuvenu Tiffani plavu nijansu kompanije. Težak je 4,6 kg.

Zanimljivo je i da su razvijene dve varijante sata. Jeftiniji od ova dva modela dostupan je za 40.000 dolara na web stranici kompanije, dok skuplji model košta 215.000 dolara, jer sadrži mnoštvo okruglih brilijanata i dijamanata.

Izvor: Magazinauto.comčitanja : 532Komentari