home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Don Mičel

Sledeće godine će i zvanično postati stogodišnjak, a time i jedna od najstarijih osoba za upravljačem.

Don Mičel obožava vožnju, a za njega su godine samo broj i ništa više. Za upravljačem je bio decenijama, a onda je s napunjene 94 godine odlučio da vrati vozačku dozvolu. Kako kaže, iz bezbednosnih razloga odlučio je da se odrekne vozačke dozvole, ali i užitaka koje mu je pričinjavala vožnja automobila i samo putovanje, navodi Index.hr.

Međutim, sudbina je spremila divno iznenađenje za Mičela, zahvaljujući inicijativi Together We Can. On se našao u Young driver programu kao najstariji polaznik inicijative koja se pre svega obraća 17-godišnjacima u sticanju vozačkih navika.

Ona na zanimljiv način omogućava polaznicima da steknu praktično iskustvo vožnje, fokusirajući se na ključne veštine kao što su upravljanje, menjanje brzina, kočenje, ponašanje na rakrsnicama i kružnim tokovima, pa čak i paralelno parkiranje. Istraživanja su pokazala da ovo rano izlaganje praksi odgovorne vožnje smanjuje stope nesreća među novim vozačima.

Mičel je kao najstariji polaznik dobio priliku da vozi Opel Corsu u kontrolisanim uslovima. Nije mu dugo trebalo da se priseti svega i opušteno upravlja automobilom. Na kraju je priznao da mu je malo žao što je vratio vozačku dozvolu.

“Bio sam presrećan što sam ponovo mogao da sednem za volan, slomljeno mi je srce što sam dao dozvolu. Moj najdraži auto koji sam ikada vozio bio je Morris Minor, bio je to prelep auto i mogao sam sam da obavim sve servise na njemu”, objasnio je Mičel. “Mislim da sam još uvek vozio prilično sigurno s 94 godine, ali dođe trenutak kada se od toga mora odustati. Bilo je sjajno proveriti da li sam zaboravio sve svoje vozačke veštine i, kao kod vožnje bicikla, sve vam se vrati.”

Izvor: Index.hr

Screenshot: Young driver/Facebookčitanja : 1774Komentari