home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Tesla light show

U pokušaju obaranja svetskog rekorda u finskom mestu Espoo, na trkačkoj stazi Vermo, okupilo se više stotina vlasnika automobila marke Tesla, kako bi priredili usklađenu predstavu. Dosadašnji rekord za ovakvo okupljanje je iznosio 255 automobila okupljenih u nemačkom mestu Hamm pre samo dva meseca. Međutim, organizator Tesla Club Finland je uspeo da taj rekord gotovo utrostruči.

Prošle subote se okupilo ukupno 687 automobila marke Tesla, koje su ih parkirali na isti parking, pa ih zatim simultano uključili u veliki spektakl – automobili su svojim automatizovanim vratima, prtljažnicima i svetlima odradili usklađenu koreografiju na kompoziciju Sandstorm, finskog DJ-a Darudea.

Kako je ovaj rekordni light show izgledao, možete videti u priloženim snimcima.

 

Ako se pitate kako su automobili usklađeni da simultano izvedu ovakvu predstavu, odgovor je dao organizator okupljanja Simon Pollock. Kaže da odgovor leži u tome što su sve Tesle u svetu povezane na Internet i imaju pristup koordiniranom merenju vremena. Sve što je bilo potrebno jeste u svim automobilima zakazati početak predstave u isto vreme. Pollock je zaslužan i za koreografiju, koja je izvedena ovom prilikom.

Izvor: Autonet.hr

Foto: YouTube screenshotčitanja : 560Komentari