home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Volkswagen Santana

Od predstavljanja prve generacije 1983. godine, Volkswagen Santana je bila jedna od najpopularnijih limuzina u Kini. Model prve generacije se proizvodio lokalno do početka 2013., a sada je pronađena do sada nepoznata zaliha novih automobila.

Pet novih limuzina je pronađeno u skladištu i svi su nekorišćeni, piše Revija HAK. Automobile je pronašao Han Chung Classics, kineska firma za prodaju rezervnih delova koja se fokusirala na prodaju delova za starije Volkswagene. Bele limuzine su otkrivene u skladištu skrivenom na nepoznatoj lokaciji u Kini, a sve imaju identične poklopce i enterijer od crne tkanine. Prema dostupnim informacijama, automobili nisu nikada bili registrovani i na brojaču kilometara su nule ili neke simbolične brojke. Čak su na prednjim sedištima originalne zaštitne plastične folije!

Volkswagen Santana

Ovih pet Santana limuzina je proizvedeno 2012. godine i imaju 1,8 litarske benzinske motore, piše Motor1.com. Santana je u Kini nastala kao deo zajedničkog ulaganja vlade i Volkswagena, a tamo su je nazivali narodnim autom zbog pristupačne cene, referirajući se i na Volkswagenovo ime. Inače je Santana nastala kao limuzinska verzija Passata 1981. godine.

Izvor: Revijahak.hr / Motor1.com

Foto: Han Chung Classicsčitanja : 5177Komentari