home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Slupani Ferrari

Nije ovo bio dobar početak nove godine za ovog vozača Ferrarija! Dana 1. januara 2024. izgubio je kontrolu nad Ferrarijem 296 GTB od 830 KS, koji se zatim zaglavio između stubića i rasvetnog stuba.

U petominutnom YouTube videu mogu se videti posledice nesreće koja se dogodila na poznatoj londonskoj ulici Park Lane. Prometan put ima ograničenje brzine od 20 mph (32 km/h). Prema prvim policijskim izveštajima, vozač se kretao znatno brže kada je doživeo nesreću na kišom natopljenom putu, prenosi Index.hr.

Ferrari je prvo pokosio metalni stub, a onda se okrenuo za 180 stepeni i zaustavio repom na stubu rasvete. Srećom, vozač je u nesreći prošao bez povreda. Kako prenosi Daily Mail, vozač je navodno skinuo tablice odmah nakon nesreće i stavio ih u automobil, a Ferrari je navodno registrovan u Kataru.

U videu se može videti da je Ferrari - inače vrhunski konfigurisani 296 GTB u boji Viola Hong Kong sa žutim prugama i žutom unutrašnjošću - pretrpeo značajna oštećenja. Prednji branik je nestao, farovi i hauba su oštećeni.

Oštećenja na zadnjem delu su teža. Stub svetla je ušao duboko u branik tačno u sredini Ferrarija. Prema prvim, opreznim procenama, troškovi popravke će verovatno iznositi najmanje 100.000 evra, a ako je oštećen i hibridni pogon koji se sastoji od trolitarskog V6 biturba i elektromotora, iznos će verovatno biti značajno viši.

A kao da ovakva nesreća nije dovoljno glupa, u ovom slučaju tu je i činjenica da u trenutku nesreće za volanom nije bio vlasnik, već prijatelj! Pa, nakon toga godina može biti samo bolja.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTubečitanja : 892Komentari