home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je prošle nedelje bilo i najavljeno jednom teaser slikom, Lexus je na sajmu automobila u Tokiju promovisao svoju novu dizajn studiju koja je dobila naziv LF-FC concept.

Ovaj Lexusov koncept u stvari najavljuje novu generaciju njihove luksuzne limuzine LS, čija serijska verzija se može očekivati tokom 2016. godine, i to kao model za MY2017.

Što se izgleda tiče, novi LS će odlikovati "emocionalniji" dizajn, pri čemu ovu studiju karakterišu upadljiva saćasta maska, LED dnevna svetla u "L" obliku, zadnja svetla zanimljivog oblika, točkovi od 21 inča, kao i oblik krova koji automobilu više daje izgled coupea sa četvora vrata.

Za unutrašnjost sa dva individualna zadnja sedišta se navodi da je komforna i futuristička, sa funkcionalnim kokpitom i kvalitetnom kožom, a tu je i Advanced human machine interface kojim se upravlja gestovima.

Kako se kaže u saopštenju, LF-FC concept ima sistem vodoničnih gorivih ćelija (smeštene u zadnjem delu vozila), dva elektromotora i pogon na sva četiri točka, a tu je i sistem za autonomnu vožnju.

Što se serijskog modela tiče, očekuje se da će u ponudi novog LS-a biti 5,0 litarski V8 motor sa 465KS, kao i hibridna verzija sa V8 agregatom i kombinovanom snagom od približno 535KS.

Varijanta sa gorivim ćelijama bi po nekim ranijim glasinama mogla da raspolaže sa 220 kW/300KS, kao i autonomijom od 384 km. Ako se glasine pokažu kao tačne, Lexus LS FCEV sa gorivim ćelijama bi mogao da se pojavi 2018. godine, a neke vesti kažu da će ovakav LS biti korišćen i na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine.

Takođe, novi LS će po nekim izvorima kasnije dobiti i Coupe izdanje, koji bi predstavljao rivala Mercedesu S klase Coupe.

Ivan Mitić - Autoblog.rs
čitanja : 687Komentari