home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi je novinarima još u julu predstavio novu generaciju modela A8, ali će ova luksuzna limuzina bez sumnje privući veliku pažnju i na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu. Između ostalog, i svojim autonomnim sistemom vožnje nivoa 3.

Međutim, Audi za frankfurtski sajam priprema još dva koncept vozila, oba autonomna, pri čemu će jedan biti nivoa 4 a drugi nivoa 5.

Prvi koncept je u obliku Coupe-SUV vozila, baziran na već predstavljenom E-Tron Sportback conceptu. I ovaj će imati dužinu od 490 cm, tri elektromotora sa kombiniovanom snagom od 370 kW/503KS, a imaće mogućnost da sam vozi autoputem pri brzinama do 130 km/h i da sam prelazi u drugu traku bez pomoći vozača.

Drugi koncept će biti iz većeg, D segmenta, i to sa četiri elektromotora. Za sada nije poznato sa koliko snage će raspolagati, ali će imati autonomiju od 700 do 800 km.

Na kraju, Audi u Frankfurtu planira da predstavi i novi RS4 Avant, kao i sportski model sa zadnjim pogonom iz Audi Sporta (najverovatnije Audi R8 GT).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 361Komentari

Moglo bi se otici na ovaj sajam, svasta je najavljeno od noviteta.

Autor Damko 08 Sep 2017, 13:31

Damko
Da znaš da si mi sad bacio rovca. :)
S obzirom da će biti Mercov Project One, što se mene tiče vredi otići samo zbog njega, a ostalo plus još pride.
Nisam razmišljao o odlasku, ali ne predstavlja se hyperauto svaki dan. :)

Autor P1 08 Sep 2017, 13:58

@P1

Valjalo bi otici dok se nije sve premestilo na internet, ipak je uzivo poseban dozivljaj. Ja vec planiram, oko 20. septembra bih mogao dobiti par slobodnih dana tako da nadam se odlasku u Frankfurt.

Autor Damko 08 Sep 2017, 14:14