home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pre serijske verzije dugo očekivanog modela Mission E, Porsche je prikazao električni Cayman e-volution, ali samo u vidu koncept vozila.

Ovaj unikatni automobil sa 462KS je predstavljen na Simpozijumu električnih vozila u Štutgartu, i to sa namerom da se pokaže da električna vozila mogu da budu sportska, bez obzira na određene nedostatke kao što je između ostalog povećana težina.

Nemci nisu saopštili mnogo detalja, ali je poznato da Porsche Cayman e-volution sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija od 38 kWh ima autonomiju od oko 200 km, kao i da do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde (što je za 1,1 sekundu bolje od regularnog Porcshea 718 Cayman S sa 2,5 litarskim benzincem i PDK menjačem).

Cayman e-volution dakle nikada neće doživeti serijsku proizvodnju, ali se može smatrati nekom vrstom najave budućih električnih modela iz Porschea, poput već pomenutog Missiona E koji na tržište dolazi 2019. godine (sa autonomijom od oko 500 km).

Takođe, Porsche je prikazao i novi Turbo Charging sistem brzog punjenja, koji će biti deo evropske mreže punjača na čemu Porsche radi zajedno sa Audijem, BMW-om, Daimlerom i Fordom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Više fotografija na sajtu Autofilou.atčitanja : 218Komentari