home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stručnjaci iz ruske silicijumske doline Zelenograda i Toljatija proizveli su mali električni automobil koji u sva četiri točka ima ugrađene motore inovatora Dmitrija Dujunova.

Novitet je prvi put pokazan u Uljanovsku, prilikom nedavne posete ruskog predsednika Vladimira Putina. Zasad ima dva radna imena Zetta i El-Panda. Baziran je na univerzalnoj platformi, a litijum jonske baterije nalaze se ispod poda. Postoji mogućnost skaliranja, a može se koristi i za razradu električnih automobila različitih gabaritita, prenosi Rambler.ru.

Minimalna snaga točkova-elektromotora novog automobila je 18,1 kilovat, a sva četiri će razvijati 98 konjskih snaga. Do sledećeg punjenja moći će da pređe oko 200 kilometara.

Karoserija je proizvedena tehnologijom karakterističnom za male serije, sa varenom karoserijom, a obložena je panelima od stakloplastike. Nije, međutim, poznato kada bi mogao da se nađe na tržištu, jer nema obezbeđene investicije, pišu mediji.
Pomalo čudan izgled vozila njegovi konstruktori objasnili su željom da bude komforan za širok dijapazon korisnika, uključujući ljude sa posebnim potrebama.

Izvor: Russia Beyond

Foto: Car.ručitanja : 376Komentari