home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan bi mogao imati SUV sa pogonom na svim točkovima i više snage od sportske perjanice, modela GT-R

Nissan je konceptom IMx sastavio paket četiri u jedan – SUV, nula emisija izduvnih gasova i autonomna vožnja iz performanse bolje od GT-R-a. I da, najvažnije, mogao bi se naći u prodaji već 2020. što nije daleko.

Ime koncepta nije slučajno odabrano. “IM” je simbol za “Inteligent Mobility”, dok je “X” odomaćeno za pogon na svim točkovima, ili u ublaženoj verziji Crossover. A podatak da ima više obrtnog momenta i bolje ubrzanje od GT-R-a nije šala. Predviđeni pogon su dva elektromotora od po 160 kW (210 KS), po jedan za svaku osovinu, a kada udruže snage ispručuju monumentalnih 700 Nm od samog starta, što znači više od GT-R-a.

Međutim, pored sirove snage, potrebno je imati i autonomiju. Uz nove baterije velike gustine i predviđeno bežično punjenje, Nissan najavljuje autonomiju od 600 kilometara sa jednim punjenjem.

Uz sve ovo, IMx bi trebao doneti i veoma opušteno putovanje uz potpuno autonomnu vožnju, postavljenu na ProPilot tehnologiju. Iako bi se SUV sličan konceptu IMx mogao pojaviti već 2020. predstavnici Nissana potpuno autonomnu vožnju predviđaju za 2022.

Izvor: Dmotion.rs

Foto i video: Nissančitanja : 250Komentari