home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MOIA mini bus

Godinu dana nakon osnivanja, Volkswagenov MOIA startap je na događaju TechCrunch u Berlinu predstavio koncept električnog minibusa za šest putnika.

Vozilo po navodima Volkswagena ima raskošan prostor za noge, svetla za čitanje, USB portove, WiFi za putnike, automatizovana vrata...

MOIA mini bus

Nemci nisu saopštili konkretne tehničke detalje, ali je objavljeno da autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi 300 km, kao i to da se 80% kapaciteta baterija može napuniti za 30 minuta.

MOIA mini bus

Treba podsetiti da je u decembru prošle godine Volkswagen osnovao MOIA kompaniju, i to za deljenje vožnje i "usluge mobilnosti". MOIA namerava da promeni tradicionalno zamišljeni prevoz u velikim gradovima, pri čemu su joj cilj "holistička transportna rešenja koje će pojedinačni i javni prevoz učiniti efikasnijim, izbegavanjem suvišnih putovanja i optimizovanjem upotrebe postojeće putne infrastrukture".

MOIA mini bus

MOIA će prvo krajem 2018. godine startovati sa flotom od 200 električnih vozila u Hamburgu, a u narednim godinama bi trebalo da raspolaže sa do 1.000 vozila.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 307Komentari