home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rinspeed Snap

Švajarski proizvođač automobilskih rešenja Rinspeed je i inače poznat po ludim projektima, ali ovaj put su nadmašili sami sebe.


Rinspeed Snap

Rinspeedov konceptni automobil Snap, koji će zvanični debi imati na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, uopšte ne deluje ovako na prvi pogled. Ali taj utisak se stiče samo dok ne počnete da posmatrate upotrebljivost ovog vozila.

rinspeed snap

Snap je, naime, zamišljen kao deljiva platforma budućnosti. Sam automobil je u stvari takozvana skejtbord šasija na koju se stavljaju različite karoserije opremljene desetinama monitora, LED ambijentalnim osvetljenjem, WiFI-jem i 5G konekcijom.

One mogu da budu prilagođene za prevoz putnika, poput današnjih taksija, ili da služe u bilo koju drugu svrhu - kao prodavnica, prostorija za sastank ili mobilna kućica, a izuzetno jednostavno se montiraju i uklanjaju sa šasije.

Sama šasija je, naravno, potpuno autonomna, pa je vozač suvišan, a pogone je četiri elektromotora od 68KS. Snap je sposoban da ubrza do 100 km/h za 5 sekundii i postže brzinu veću od 80 km/h. Zahvaljujući bateriji od 12 kWh takođe će prevaliti do stotinu kilometara s jednim punjenjem.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Rinspeedčitanja : 259Komentari