home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ryś 126

Dizajneri iz Wrocława u Poljskoj su pripremili koncept verziju nove 'Peglice'. Poljski popularni automobil Fiat 126p je tako postao Ryś 126, ali samo na ekranu kompjutera. I odmah da razjasnimo da se ovakav kakav je neće naći u serijskoj proizvodnji.

Ryś 126

 

Dizajneri Ryś 126 skupljaju povratne informacije, pa će ideju i dalje dorađivati. Mada ima dosta zainteresovanih, najviše kritike su zbog crossover oblika za koje mnogi smatraju da kod tako malog automobila nije pogodan za široke narodne mase.

 

Ryś 126

Ryś 126 je značajno veći od minijaturnog originala Fiat 126p, a svi očekuju 'normalnu' drumsku verziju karoserije sa dvoja/troja vrata.

Ryś 126

Crossover kao na crtežu svi vide samo kao dopunu game za kupce koji bi se za to odlučili i oni su u manjini. U svakom slučajum Ryś 126 bi trebalo da bude dostupan širokim narodnim masama kao i nekada Fiat 126p, ali to je u današnjim uslovima teško za očekivati (studija ima čak 19-inčne točkove).

Ryś 126

Za Ryś 126 je predviđen 1,3 litarski motor iz Suzukija najveće snage 140KS, a pogon je na zadnje točkove. Dizajneri i konstruktori u svakom slučaju žele da naglase da nijedan stari Fiat 126p neće biti uništen za izradu prototipa. Isto tako ne znaju kada će biti moguće završiti prototip. Plan za to im je 2018. godina, ali to će zavisiti i od finansija i drugih obaveza.

Izvor: Automania.hrčitanja : 724Komentari